Όχι στη χρήση της Σούδας ως βάση θανάτου!

Ό

Όπως ήδη όλοι γνωρίζετε, πριν λίγο κατέπεσε μαχητικό αεροσκάφος στη Σκύρο. Τα αίτια και ποια είναι η τύχη του πιλότου παραμένουν ακόμα άγνωστα

Μοναδική πληροφόρηση ένα τουίτ του υπουργού με στολή παραλογισμού, κου Πάνου Καμμένου, ενώ αναμένεται επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Ο Πάνος Καμμένος παρακολουθεί “ζωντανά”, λέγοντας ότι ο πιλότος πέθανε από που; Από το κτίριο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου, συμπτωματικά, συμμετείχε στην συμβουλευτική επιτροπή υψηλού επιπέδου Ελλάδας -ΗΠΑ μετά του αμερικανού πρέσβεως κ. Πάιατ.

Στην αμερικανική αποστολή της οποίας προϊσταται ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα συμμετέχουν κι άλλοι υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι μεταξύ των οποίων ο πτέραρχος Τοντ Γουόλτερς, επικεφαλής της διοίκησης αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων Ευρώπης-Αφρικής, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα Τζόναθαν Κοέν και ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τόμας Γκόφους, αρμόδιος για τις σχέσεις  των ΗΠΑ με την ΕΕ και τις ευρωπαϊκές χώρες.

Συνάμα, τα ΜΜΕ μας ενημερώνουν, επίσης συμπτωματικά, για τον σπουδαίο ρόλο της Σούδας και των βάσεων στην Κύπρο σε ενδεχόμενο πόλεμο στη Συρία.

Κομβικός αναμένεται ο ρόλος της αμερικανικής βάσης της Σούδας, αλλά και των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο σε μια ενδεχόμενη ενέργεια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία.

Ας δούμε πρώτα το ρόλο της Σούδας:  Σύμφωνα με στρατιωτικά site, αλλά και τα ενσωματωμένα με το Αμερικανικό Πεντάγωνο ειδησεογραφικά δίκτυα, αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου RS 135 V απογειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα από τη Σούδα και πέταξε πάνω από την ακτογραμμή της Ανατολικής Μεσογείου συλλέγοντας στοιχεία για λογαριασμό των υπηρεσιών πληροφοριών.

Επιπλέον όμως το αμερικανικό κατασκοπευτικό, φέρεται να συνέλεξε στοιχεία και για τις κινήσεις σε Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η βάση της Σούδας έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε αρκετούς πολέμους στις χώρες της νοτιοανατολικής Μεσογείου και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από αυτές. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος της στον Αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1973.

Ο κόλπος της Σούδας απεδείχθη ζωτικής σημασίας για το αμερικανικό Ναυτικό σε ό,τι αφορά τον ανεφοδιασμό του Έκτου Στόλου. Στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας η βάση της Σούδας εξυπηρέτησε τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΝΑΤΟ είτε ως κατασκοπευτικό κέντρο, είτε ως κέντρο για τις επιχειρήσεις των Νατοϊκών αεροπορικών επιθέσεων. Παρόμοιο ρόλο έπαιξε και στην επίθεση των ΗΠΑ στη Λιβύη το 1986.

Καίριος ήταν ο ρόλος της βάσης και στους πολέμους στον Περσικό Κόλπο το 1991 (Καταιγίδα της Ερήμου) και το 2003 (Σοκ και Δέος). Για την επιχείρηση “Καταιγίδα της Ερήμου”: από τις 2 Αυγούστου του 1990 η Σούδα συντήρησε 97 πλοία, φόρτωσε και ξεφόρτωσε 13.000 τόνους, εξυπηρέτησε 31.000 πτήσεις και τροφοδότησε αεροσκάφη με 4.500 λίβρες υγρών καυσίμων. Λειτούργησε 24 ώρες το 24ώρο με εξουθενωτικούς ρυθμούς, 300-400% πιο γρήγορα από τους κανονικούς. Στον πόλεμο του Ιράκ 2 (Επιχείρηση «Σοκ και Δέος») για το κρίσιμο διάστημα της επίθεσης του 2003 (Μάρτιος-Απρίλιος) 5.270 αεροσκάφη, αμερικανικά και συμμαχικά, προσγειώθηκαν ή πέρασαν από τη Σούδα.

Στην πλειοψηφία τους ήταν μεταφορικά αεροσκάφη, ενώ η βάση αποτέλεσε ορμητήριο για καθημερινή απογείωση 22-28 κατασκοπευτικών και ηλεκτρονικού πολέμου αεροσκαφών, ιπτάμενων τάνκερ και ραντάρ. Στο ναυτικό επίπεδο περίπου 200 πλοία (αεροπλανοφόρα, φρεγάτες, υποβρύχια) έδεσαν στη Σούδα. Η Σούδα είχε το ρόλο της στον πόλεμο στο Αφγανιστάν το 2003, στον πόλεμο της Λιβύης το 2011 και στον πόλεμο στη Συρία.

Φτάνει, για μας, ο ρόλος της βάσης της Σούδας!

Ο Ελληνικός λαός δεν συμφωνεί με τη χρήση της Αμερικάνικης βάσης στη Σούδα για τις δολοφονικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ κατά της Συρία ή οποιασδήποτε άλλης χώρας στη Μέση Ανατολή. Είμαστε κατά των πρόσφατων παιγνιδιών και σεναρίων πολέμου εις βάρος αθώων πολιτών και δεν συναινούμε σε καμία επέμβαση με αφορμή ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και κατασκευασμένη προπαγάνδα. Οι Έλληνες πολίτες επιθυμούν η χώρα μας να παραμείνει ουδέτερη ζώνη, δεδομένου ότι το μόνο σίγουρο εκτός από τους θανάτους και τον κίνδυνο αντιποίνων, είναι η ραγδαία αύξηση προσφύγων προς την χώρα μας.
ΛΈΜΕ ΌΧΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΩΣ ΒΑΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ!

Αυτό είναι το κείμενο του petition που συνέταξε η AllNewz με το Κίνημα Επιβιώνουμε και δηλώνουμε ότι δεν θέλουμε άλλο η Ελλάδα να είναι χώρα και βάση των επεκτατικών ορέξεων των ΗΠΑ και των φίλων τους Ισραήλ κι άλλων πολεμοχαρών ευρωπαϊκών χωρών.

Συμφωνείτε; Ή δεν σας νοιάζει ποιον δολοφόνο φιλοξενείτε; Συμφωνείτε ή δεν σας νοιάζει αν η συμμαχία του ΝΑΤΟ που φτιάχτηκε για άμυνα έχει καταντήσει πολεμομηχανή; Συμφωνείτε ή δεν σας νοιάζει παρά μόνο αν δεχτεί η χώρα αντίποινα; Συμφωνείτε ή δεν σας νοιάζει αν ο μισός Σύρος πληθυσμός καταλήξει στη χώρα μας;

Αν σας δεν συμφωνείτε και σας νοιάζουν όλα αυτά, παρακαλούμε υπογράψτε και μοιράστε το petition το συντομότερο δυνατό. Η φωνή σας έχει λόγο και ο λόγος σας φωνή. Και τα δυο μαζί, δύναμη!

Υπογράψτε το Petition

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη