Αλήθειες και (πολλά) ψέματα για την χρήση της κάνναβης

Α

Πριν μπούμε στο κυρίως θέμα του άρθρου, καλό θα ήταν ο αναγνώστης -και κυρίως εκείνος που έχει κοντή ή επιλεκτική μνήμη- να αναρωτηθεί:

Ένας πολιτικός που στήθηκε μπροστά στις κάμερες πριν 8 χρόνια, σαν αύριο 23 Απριλίου, στο Καστελόριζο, για να ανακοινώσει ότι βάζει την χώρα του στην δραματική περιπέτεια του μνημονιακού δρόμου μέτρων λιτότητας, για να την κάνει “βιώσιμη” και ανταγωνιστική, που δήλωσε στο εξωτερικό ότι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι, που παρά την αποτυχία του ως πολιτικός και ηγέτης της χώρας μας τα ξένα κέντρα εξακολουθούν να τον επιλέγουν ως ηγέτη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που ονόμασε το υπ. Περιβάλλοντος ΚΑΙ Κλιματικής Αλλαγής προωθώντας έτσι την απατηλή και τρομοκρατική ‘Ατζέντα 21 – Βιώσιμη Ανάπτυξη’, που έχει δηλώσει δημόσια άπειρες φορές ότι τάσσεται υπέρ μιας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης “την οποία χρειαζόμαστε άμεσα”, τώρα είναι και ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για τα Ναρκωτικά (ουάου!) – πόσο αξιόπιστος και με πόσο αγνές προθέσεις είναι για να θέλει η Ελλάδα να νομιμοποιήσει την κάνναβη για… “το καλό της”;

Εκτός κι αν συμφωνείτε με όλα τα ανωτέρα πεπραγμένα του Γιώργου Παπανδρέου, οπότε… η επιστήμη εδώ σηκώνει τα χέρια ψηλά!

Ήταν και ο πρώτος πολιτικός που έθεσε ανοιχτά το ζήτημα της νομιμοποίησης της ιατρικής κάνναβης ενώ τώρα που το πέτυχε, συνεχίζει παραπέρα ζητώντας και τη νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης.

Ένα το κρατούμενο ψέμα, λοιπόν, γιατί σας είχαν πει αρχικά ότι η νομιμοποίηση αφορά μόνο στην ιατρική, “για τους καημένους που υποφέρουν”, ενώ ήταν απλώς η αρχή.

Τα άλλα ψέματα που ακούγονται έχουν ως εξής:

Ψέμα 1 & 2: Ότι στις χώρες που ‘νομιμοποιήθηκε’ η κάνναβη η ‘χρήση της σε ποσοστά είναι μικρότερη’

Τα στοιχεία που θα παραθέσουμε είναι από το επίσημο σάιτ του ΕΚΤΕΠΝ (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά)- από την τελευταία έκδοση της Ετήσιας Έκθεσης του (Μάιος 2017) – Για να την διαβάσετε ολόκληρη πατήστε εδώ.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι θέσεις του φορέα είναι ξεκάθαρα υπέρ της νομιμοποίησης, καλλιέργειας και εμπορίας της ιατρικής κάνναβης στη χώρα μας, για να μην θεωρηθεί ότι ‘γέρνει’ αρνητικά.

Επίσης μας έκανε εξαιρετική εντύπωση, η αναφορά ενός άρθρου που υποτίθεται έρχεται να συνεπικουρήσει στην σχετική απόφαση, με τίτλο: Μπήκαμε σε ένα Σπίτι Φτιαγμένο από Κάνναβη, ενώ περιέργως, φράση από το άρθρο παρουσιάζεται και ως τίτλος (δείτε τ ο ψηλά) στο pdf της Ετήσιας Έκθεσης: Το πρώτο σπίτι στο Ισραήλ που φτιάχτηκε εξ’ ολοκλήρου από μαριχουάνα, βρίσκεται στο αγροτικό χωριό Έιν Χοντ… Το άρθρο είναι δημοσίευμα του Vice.

Σοβαρά τώρα, ε; Ισραήλ και Vice; Πάμε παρακάτω…

  1. Σε καμία χώρα της ΕΕ δεν είναι νόμιμη η ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης
  2. Η κατοχή κάνναβης για προσωπική χρήση εξακολουθεί να αποτελεί αδίκημα, απλά σε κάποιες χώρες (1/3) δεν προβλέπεται φυλάκιση
  3. Στην Ισπανία που ξεκίνησαν λέσχες κάνναβης γίνεται προσπάθεια τώρα να περιοριστούν (γιατί; δεν πέρναγαν καλά;)
  4. Η… ‘ντεομοντέ’ Ελλάδα, που “έχει μείνει πίσω” στην χαλάρωση των νόμων για την κάνναβη, ήταν και εξακολουθεί να παραμένει πιο κάτω στη χρήση της κάνναβης
  5. Ωστόσο αυξήθηκε οριακά στα μνημονιακά χρόνια, περισσότερο αυξήθηκαν τα εισπνεόμενα
  6. Η Ελλάδα παρουσιάζει μικρότερα ποσοστά σε μικρές ηλικίες και πρόσβαση σε παράνομες ουσίες

Ψέμα 3: Αν κάποιος είναι χρήστης των ‘μαλακών’ δεν περνάει και στα σκληρά

Δείτε τους συντελεστές ουσιών των χρηστών σε ψυχοδραστικά φάρμακα, κάνναβη και κοκαϊνη

Τώρα δείτε και τα ποσοστά εκείνων που αιτήθηκαν για θεραπεία. Η κάνναβη είναι η δεύτερη ουσία (34,2%) εκείνων που ζητούν βοήθεια για ΠΡΩΤΗ φορά, ενώ στη συνέχεια όσοι επανέρχονται για θεραπεία, έχουν ήδη ξεκινήσει χρήση οπιοδών κατά 80%, ενώ η κάνναβη έχει πέσει μόλις στο 5,2%

Και συνεχίζουμε…

Εκεί που έγιναν οι περισσότερες κατασχέσεις κάνναβης, εκεί έγιναν σχεδόν τόσες και της ηρωίνης, που σημαίνει ότι οι περιοχές αυτές έχουν περισσότερους χρήστες ναρκωτικών, άρα και διακίνησης (ή καλύτερη αστυνομία…?) ενώ άλλες είναι οι περιοχές που έχουν περισσότερη καλλιέργεια κάνναβης:

Αυξάνεται με ταχύ ρυθμό η χρήση συνθετικών κανναβοειδών στη χώρα μας. Η χρήση αυτή φαίνεται να αφορά αυτούς που κάνουν χρήση κάνναβης και όχι των “σκληρών” ναρκωτικών:

Κι ενώ αυξάνονται οι χρήστες κάνναβης ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ αυτοί που ζητούν θεραπεία. Γιατί; Ρωτήστε τον ΓΑΠ, τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κι όλους τους προπαγανδιστές που θέλουν μια νεολαία μαστουρωμένη για να μην ξεσηκώνεται ενάντια στα μνημόνια. Θα δουλεύει με φθηνά μεροκάματα, αλλά νόμιμα και πιο φθηνά θα ξεχνάει τον πόνο της, μέχρι… να περάσει στα πιο σκληρά:

Χαλάρωσαν οι νόμοι, αυξήθηκαν οι θάνατοι, μας λέει η μελέτη που τους θέλει ακόμα πιο χαλαρούς:

Και τέλος…

Ψευδές επιχείρημα: Αν γίνει νόμιμη θα μειωθεί η χρήση της κάνναβης

Το αλκοόλ είναι νόμιμο στους ενήλικες. Απαγορεύεται στους νέους. Ποιος ωστόσο εφαρμόζει τους νόμους; Τα μπαρ; Τα σούπερ μάρκετ; Τα πρατήρια βενζίνης; Τα περίπτερα; Τα φαστ φουντ; Τα σουβλατζίδικα; Ζητάνε όλοι αυτοί ταυτότητα ή αρνούνται την πώληση σε εφήβους;

Ψέμα 4: Η Ολλανδία!

Αυτά που ακούγονται για τον ‘παράδεισο’ την Ολλανδία που η κάνναβη είναι ελεύθερη άρα και τώρα καπνίζουν λιγότερο ή δεν γίνεται τόση χρήση άλλων ουσιών ή τα έχουν όλα λυμένα εκεί, αν μη τι άλλο είναι γελοία και εξωφρενικά. Μπορείτε εδώ να διαβάσετε την αντίστοιχη μελέτη της χώρας.

…οι φοιτητές στις Κάτω Χώρες που ανέφεραν χρήση κάνναβης σε όλη τη ζωή τους ήταν αισθητά υψηλότερο ποσοστό από τον μέσο όρο ESPAD (βάσει δεδομένων από 35 χώρες) το 2015. Η χρήση παράνομων ναρκωτικών δια βίου εκτός από την κάνναβη και τη χρήση δια βίου του NPS, ωστόσο, ήταν πάνω κάτω σύμφωνα με τον μέσο όρο του ESPAD (Σχήμα 4)

Όταν τα νούμερα μιλούν…

Όταν τα νούμερα μιλούν καλύτερα οι τσάμπα μάγκες να σωπαίνουν. Και αναφέρουμε και σ’ αυτούς που έτρεξαν στη σελίδα μου να σχολιάσουν με χυδαίους χαρακτηρισμούς το άρθρο της Γάτας, αλλά και σε όλα τα γκλομπαλιστικά καθάρματα που συνεχίζουν το έργο της Χούντας!

Ναι… καλά ακούσατε, της Χούντας! Είμαι γεννημένη το 1956 και είχα την χαρά να γνωρίσω τη χώρα μου, που λέγεται Ελλάδα και που μόνο στα θολά δάκρυά μου ξαναβλέπω. Αλίμονο σε εσάς τους νέους, που γεννηθήκατε και μεγαλώσατε με μεταλλαγμένη τροφή και πληροφόρηση.

Τα πρώτα ναρκωτικά έκαναν το μεγαλύτερο ντου στη χώρα μας επί Χούντας. Αυτής που έλεγε Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών και δεν εννοούσε τίποτα από τα τρία.

Την εφηβεία μου την πέρασα παρακολουθώντας να διεγείρονται οι κόρες των ματιών των φίλων μου όταν κάπνιζαν. Να παίρνουν τα χάπια έκσταση και να χάνονται στον δικό τους κόσμο. Να σου την πέφτουν στην πλάκα οι ντήλερς και να σε ρωτούν “αν γνωρίζεις κανένα σαξοφωνίστα” – που σήμαινε αν θες να αγοράσεις ναρκωτικά. – Θα γράψω ξεχωριστό άρθρο για την “δική μου χούντα”, αυτήν που είδαν τα μάτια μιας έφηβης βλέποντας την πατρίδα, τα ήθη και τα έθιμα να χάνονται σιγά-σιγά γύρω της.

Προσωπικά , δεν έχω κάνει ούτε τζούρα, δεν είχα καμία περιέργεια να δω με τι μοιάζει. Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε έναν αόρατο φύλακα άγγελο που μου ψιθύριζε εσωτερικά “μην τα αγγίξεις ποτέ”!

Ο ίδιος φύλακας άγγελος με έβγαλε και από την εκκλησία σε ηλικία 10 ετών. Μου είπε… “Ο Χριστός είναι μέσα σου, δεν θα τον βρεις σε ναούς”.

Κι έψαξα και τον βρήκα. Δεν κατηγορώ όμως αυτούς που έχουν ανάγκη να πηγαίνουν να εκκλησιάζονται. Κατηγορώ όμως αυτούς που, από τη μια χαρακτηρίζουν τις θρησκείες ως ‘όπιο του λαού’ γιατί δεν τον αφήνει να ξεσηκωθεί, κι από την άλλη λανσάρουν τον μπάφο ως μέσο ‘επανάστασης’! Πόση υποκρισία και ψευτιά πια!

Τώρα βέβαια εσύ, μπορείς να πεις ο ΓΑΠ έχει δίκιο, γιατί έτσι σε βολεύει. Κι όταν το τίμημα πέσει βαρύ, θα βρεις πάλι έναν τρόπο να ρίξεις σε κάποιον το φταίξιμο.

Κι εγώ, θα συνεχίσω να παίζω το ρόλο της Κασσάνδρας. Για λίγο ακόμα, γιατί… και η υπομονή έχει τα όρια της και δεν ξέρω πόση ακόμα θα μου δώσει ο Θεός….

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη