Προς τον νεοΈλληνα αναγνώστη μου

Π

Αγαπητέ νεοΈλληνα αναγνώστη, 

Μετά την επίθεση και τις έντονες αντιδράσεις κάποιων (ευτυχώς όχι όλων) για το άρθρο μου κατά της νομιμοποίησης των ναρκωτικών, παίρνω αφορμή να σε ενημερώσω για κάποια θέματα που ή δεν γνωρίζεις ή ξαφνικά καμώνεσαι πως δεν γνωρίζεις.

Πρώτον, δεν γράφω για χρήμα.

Δεύτερον, δεν ανήκω πουθενά πολιτικά, αλλά ούτε και κομματικά.

Τρίτον, οι θρησκευτικές μου πεποιθήσεις επίσης δεν φέρουν ετικέτα. Θα μπορούσες να με αποκαλέσεις Χριστιανή Ανορθόδοξη, γιατί έχω πολύ Θεό μέσα μου, πίστη στο Χριστό, αλλά έχω από μικρή κόψει τους ενδιάμεσους, δηλαδή τις εκκλησίες και τους παπάδες.

Τέταρτον, είμαι γυναίκα και μετράω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν η Ελλάδα είχε βασιλευομένη Δημοκρατία. Έχουν ήδη δει πολλά τα μάτια μου.

Πέμπτον, ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι όταν κάτι δεν σου αρέσει ΕΣΕΝΑ προσωπικά, δείχνει και τον λόγο που η Ελλάδα περνάει αυτά που περνάει.

Έκτον, είμαι εκπαιδευτικός και ζω όλη μέρα με εφήβους και μοιράζομαι τον πόνο και τις αγωνίες τους.

Όταν, λοιπόν, αγαπητέ αναγνώστη, εσύ θες να φουμάρεις την φούντα σου ελεύθερος και δεν σου καίγεται καρφί, εγώ μαζεύω τα κομμάτια των παιδιών που χαράσσουν τα μπράτσα τους γιατί το είδαν στο διαδίκτυο, κάνουν μαύρη μαγεία γιατί το διάβασαν σε “λογοτεχνικά” βιβλία, μένουν άπλυτα και έχουν αυτοκτονικές τάσεις γιατί έτσι τους είπαν άτομα ομάδων ότι είναι η νέα μόδα  (γκότθικ), παίρνουν μέρος σε σατανιστικές τελετές γιατί είναι ‘κουλ’, κλαίνε γιατί οι γονείς χωρίζουν, ή φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό, ή ένας από τους δυο πεθαίνει άδικα από την υπερβολική μόλυνση του Βόλου λόγω ΑΓΕΤ κ.α. – αυτή είναι η ζωή μου στο δημόσιο σχολείο.

Τώρα, για να φουμάρεις εσύ ‘νόμιμα’ και για ‘ψυχαγωγία’, πρέπει και να τα προσέχω μην τυχόν πάρουν και φούντα από το περίπτερο.

Εσύ είσαι που δεν θες να χάσεις τίποτα από τις ηλίθιες συνήθειες σου για να δεις μια αλλαγή κι εσύ είσαι που μου ξαναεπιτέθηκες, όταν ήμουν η μόνη που βγήκα και προειδοποίησα ανοικτά, μην παίρνετε μέρος στο Δημοψήφισμα, είναι παγίδα. Ουδείς από σας ήρθε να ζητήσει συγνώμη και να πει είχες τελικά δίκιο. Όχι για μένα, για την αυτογνωσία σας και την αυτοεκτίμηση.

Σ’ αρέσει να ενημερώνεσαι αλά καρτ από μένα, γιατί σου λέω θέματα που άλλοι δεν αγγίζουν, αλλά η εμπιστοσύνη σταματά μόλις αγγίξω την πάρτη σου.

Έρχεσαι στη σελίδα μου, ενώ δεν σε έχω ποτέ ξαναδεί να κάνεις λάικ, να σχολιάζεις θετικά ή να μοιράζεσαι τα άρθρα, και βρίζεις με τον χειρότερο τρόπο. Περίεργο… κι εγώ που νόμιζα ότι όταν φουμάρεις γίνεσαι χάι και ηρεμείς; Μάλλον έπεσα έξω…

Για σένα λοιπόν -και αποκλειστικά για τον δικό σου τύπο, φίλε νεοΈλληνα αναγνώστη- θα χρησιμοποιήσω μια άλλη γλώσσα, τη δική σου: Άμε στα τσακίδια και ξεκουμπήσου!

Δεν σ’ αρέσει η Αλήθεια, σ’ αρέσουν τα παραμύθια που βολεύουν τον κ@λο σου; Ε… υπάρχουν πολλές τέτοιες σελίδες και μπλογκς για να διαλέξεις! Κάποιοι έχετε εκλάβει λάθος την έννοια της Δημοκρατίας. Ο ένας μιλάει όμορφα και παραθέτει στοιχεία, ο άλλος οφείλει να κάνει αντιπαράθεση ίδιου επιπέδου.

Έχω ξαναπεί και το ξαναλέω: Trolls, astroturfs και χυδαίοι στη σελίδα μου δεν έχουν θέση, και αυτή είναι η ΔΙΚΗ ΜΟΥ Δημοκρατία, ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΑ- ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ και θα την μοιραστώ αποκλειστικά με όσους έχουν το δικαίωμα να λέγονται άνθρωποι. Οι λοιποί, στον οξαποδώ!

Γιάννα Μυράτ

συντάκτρια της AllNewz

που αγαπάει τους ανθρώπους, αγαπάει τα ζώα, αλλά όχι αυτούς που παραπέουν ενδιάμεσα…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη