Την Παρασκευή πάμε δικαστήριο χωρίς… φρεγάτες και Λευκά Κράνη!

Τ

“Ήγγικεν η ώρα”, η φράση που αναφέρεται στην τελευταία προσευχή του Ιησού Χριστού στο κήπο της Γεσθημανή. Την Παρασκευή εκδικάζεται η μήνυση κατά της AllNewz, για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Φυσικά, αν κάποιοι ελπίζουν στο… “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, εμείς από την άλλη πιστεύουμε στην Ανάσταση Χριστού και Ζωή Αιώνια.

Ωστόσο έχει και το γούστο της η όλη υπόθεση.

Γιατί, ενόσω εμείς δικαζόμαστε για το ότι “σπείραμε” μια ‘ψευδή είδηση’ που δεν ήταν είδηση, αφού χιλιάδες μάτια την είχαν προηγουμένως διαβάσει στο διαδίκτυο και είχαν γνώση του βίντεο που εμπεριείχε, που δεν ήταν ούτε ψευδής, αφού το άτομο στο οποίο αναφερόταν και οι απόψεις του είναι υπαρκτές, τα ΜΜΕ το γλεντάνε κανονικά με ειδήσεις που διακυβεύουν τόσο την ειρήνη, όσο και την δημοκρατία μας.

Σήμερα το πανελλήνιο έμεινε “σπίτσλες” όταν άκουσε τον Πάνο τον Καμμένο, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να… “καταρρίπτει” την είδηση των ήδη 5 ημερών για τις γαλλικές φρεγάτες που θα αρμένιζαν με χρονομίσθωση. Πλάι του καθόταν ο Φώτης ο Κουβέλης, ο αναπληρωτής υπουργός του ακριβώς ιδίου υπουργείου, ο οποίος επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης παρέμεινε επίσης…”σπίτσλες”!

Ούτε που γυρίζει να τον κοιτάξει

Το πιο “τράτζικ” της όλης υπόθεσης, είναι ότι ο Πάνος ο Καμμένος, δήλωσε ότι, «το δημοσίευμα για τις φρεγάτες στην Καθημερινή είχε λεπτομέρειες που δεν ήξερα ούτε εγώ».

Κι αφού ξεπεράσεις το πρώτο σοκ ότι η χώρα σου έγινε ρόμπα στο παγκόσμιο και ειδικά στο παντούρκικο, η πρώτη απορία που σου έρχεται μετά είναι: Η Καθημερινή έγραψε “ψευδείς ειδήσεις”; Ή μήπως η Καθημερινή ξέρει όσα δεν ξέρει ο Καμμένος;

Μετά σου έρχεται καπάκι στη μνήμη κι εκείνη η περίεργη συνέντευξη του Αλέξη Παπαχελά λίγο πριν την άφιξη του Ερντογάν στην Ελλάδα, που ήταν σαν να είχε πάρει ένα ντενεκέ λάδι και το έριχνε λίγο-λίγο με ερωτήσεις στη φωτιά και… παθαίνεις ένα ψιλό μπλοκάρισμα στον εγκέφαλο…

Στη συνέχεια θυμάσαι πριν λίγες μέρες εκείνη την ένταση, την παγκόσμια ένταση, που έμοιαζε να φλερτάρει με γ’ Π.Π. όταν μια ανεπιβεβαίωτη “είδηση” προερχόμενη από τα Λευκά Κράνη, έστειλε για μια ακόμα φορά πυραύλους στη Συρία κόβοντας την αναπνοή εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη. Η… “είδηση” περί χρήσης χημικών από τον Άσαντ έκανε τον γύρο των συστημικών ΜΜΕ χωρίς καμία απόδειξη, αλλά και χωρίς αιδώ.

Αναμασήθηκε, ξεράστηκε και την φάγαμε στη μούρη, από το στόμα του θηρίου που διψάει για κυριαρχία και αίμα και όπλα και το ψέμα είναι κάτι σαν ψωμοτύρι προκειμένου να πετύχει το στόχο του.

Κι αφού ο πλανήτης την γλύτωσε -πάλι καλά- μετά βγήκαν πόσα και πόσα δημοσιεύματα του εναλλακτικού τύπου και καταγγελίες προσωπικοτήτων για τα βραβευμένα με Όσκαρ (κυριολεκτικά) υποκρισίας των Λευκών Κρανών.

Το WHITE HELMETS είναι ο Νικητής του Όσκαρ 2017 για μικρό ντοκιμαντέρ

Κι εσύ η ταπεινή μου AllNewz διώκεσαι γιατί ορκίστηκες να λες πάντα την Αλήθεια.

Το 1974, κυκλοφορεί ο δίσκος του Μίκη Θεοδωράκη ”Οδός Μπουμπουλίνας”, με αφορμη το κολαστήριο της Υποδιεύθυνσης Γενικής Ασφαλείας , στην οδο Μπουμπουλίνας 18 ,στα χρόνια της δικτατορίας. Ο δίσκος είχε ήδη κυκλοφορήσει το 1971 και οι στίχοι του Μάνου Ελευθερίου μιλούν για βασανιστήρια, εξορίες, αλλά και στέρηση των βασικών ελευθερίων των Ελλήνων.

Ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά
να την ξεμοναχιάσει μες στη νύχτα;
ουρλιάζουν και σφυρίζουν φορτηγά
σαν ψάρι μ’ έχουν πιάσει μες στα δίχτυα
Για κάποιον μες στον κόσμο είν’ αργά
ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά;
Ποιος τη ζωή μου, ποιος παραφυλά
στου κόσμου τα στενά ποιος σημαδεύει;
πού πήγε αυτός που ξέρει να μιλά
που ξέρει πιο πολύ και να πιστεύει;

Εδώ είμαι. Ξέρω να μιλάω και ξέρω να πιστεύω. Και ξέρω να μην το παίρνω προσωπικά. Την Παρασκευή δεν δικάζεται η AllNewz, δικάζεται η Ελευθερία του Λόγου.

Ποιος την ζωή μας, ποιός την κυνηγά, αλλά και ποιός την κυβερνά; Και για όσους δεν έχουν αυτές τις ανησυχίες, είναι ήδη πολύ αργά…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη