Δυο μέτρα και δυο σταθμά!

Δ

Διδάσκω σε Μουσικό Γυμνάσιο από το 1997 ως καθηγήτρια φλάουτου, τα πρώτα χρόνια σαν αναπληρώτρια ή ωρομίσθια για να θυμηθεί το δημόσιο να με διορίσει το 2007… μόλις…

ΚΑΘΕ χρόνο, μου ζητούσαν εκ νέου να καταθέσω χαρτιά και να κάνω και ακτινογραφία θώρακος, λες και οι αναπληρωτές είναι σε ομάδα επικινδυνότητας φυματίωσης και πρέπει να το επαναλαμβάνουν κάθε χρόνο. Το μέτρο αυτό -ευτυχώς- τώρα καταργήθηκε και ζητούν πιστοποιητικό ψυχικής υγείας, κάτι που είναι σαφώς πιο χρήσιμο και απαραίτητο.

ΚΑΘΕ χρόνο κατέθετα το φάκελο μου με το Δίπλωμα Πλαγιαύλου κ.α. λες και κάτι θα άλλαζε από την προηγούμενη χρονιά. Όσο για την ακτινογραφία θώρακος, έκανα μία, δυο, τρεις και μετά αρνήθηκα να ξανακάνω. Επικαλέστηκα ότι μπορεί να είμαι έγκυος και γλίτωσα από την διαδικασία να με τσεκάρουν συνέχεια αν έχω φυματίωση μέχρι… να βρουν καρκίνο!

Όταν τελικά διορίστηκα μετά από χρόνια και ύστερα από πολυετή κατάχρηση της εργασίας μου και παράνομης απασχόλησης μου από το Δημόσιο σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ξανάκανα όλο το πακέτο από την αρχή και είπα… άντε και η τελευταία. Αμ δε! Μετά από λίγο μας ζητούσαν να ξαναπάμε τα χαρτιά μας, περνούσε ένα διάστημα και τα ξαναζητούσαν κι ούτε θυμάμαι πόσα αντίγραφα έχω μοιράσει του έρμου του διπλώματος μου.

Ωστόσο αν έχεις μια κεραία κινητής τηλεφωνίας να χώσεις κάπου, δεν χρειάζεται να “πάρεις” την άδεια, απλά φτάνει να καταθέσεις φάκελο!

Αυτό προκύπτει από την πρόσφατη έρευνα μου σχετικά με την αδειοδότηση και λειτουργία του Πύργου ΟΤΕ στο Πήλιο.

Το επίσημο σάιτ για τις κεραίες της ΕΕΤΤ, πριν ένα μήνα – και πριν αρχίσω τα τηλέφωνα στα υπ. Ψηφιακής Πολιτικής και στο Περιβάλλοντος, στο νομικό τμήμα του ΟΤΕ και παραστάσεις προσωπικές στην περιφέρεια Θεσσαλίας – ανέφερε ότι ο ΟΤΕ δεν έχει πάρει ακόμα άδεια, έχει απλώς καταθέσει τα χαρτιά του, εδώ και έτη φωτός:

Ένα μήνα μετά, ω του θαύματος και η περιγραφή αλλάζει!

Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούσα να μην συσχετίσω τις δυο περιπτώσεις. Ως καθηγήτρια φλάουτου, είμαι σαφώς πολύ πιο επικίνδυνη να μάθω λάθος μια κλίμακα σε ένα παιδάκι του Μουσικού Γυμνασίου ή να το κολλήσω μια μολυσματική ασθένεια που έχει εξαφανιστεί, από το να το κεραυνοβολώ με ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όλη μέρα, κι ακόμα χειρότερα, όλη νύχτα!

Πόσοι μαθητές μου παραπονιούνται για εμβοές στα αυτιά, δυσκολία στον ύπνο, ότι ξυπνούν απότομα μέσα στην νύχτα με κρίσεις άγχους, ότι νιώθουν μονίμως κουρασμένα, ή ακόμα παρουσιάζουν και ελλειμματική προσοχή; Ειλικρινά… δεν θέλετε να ξέρετε.

Η υπόθεση παίρνει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη