Ο Κάμερον σκέφτεται να απαγορεύσει τα WhatsApp και iMessage βάσει νέων σχεδίων επιτήρησης

Ο

Ο πρωθυπουργός είπε σήμερα ότι θα σταματήσει τη χρήση των μεθόδων επικοινωνίας που δεν μπορεί να διαβαστούν από τις υπηρεσίες ασφαλείας, ακόμη και αν έχουν ένα ένταλμα. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει δημοφιλή chat και κοινωνικές εφαρμογές που κρυπτογραφούν τα δεδομένα τους, όπως το WhatsApp.

Τα IMessage και FaceTime της Apple επίσης κρυπτογραφούν τα δεδομένα τους και θα μπορούσε να συμπεριληφθούν στην απαγόρευση, μαζί με άλλα με κρυπτογραφημένες εφαρμογές συνομιλίας όπως το Telegram.

Τα σχόλια προέρχονταν ως μέρος του Ντέιβιντ Κάμερον για υπόσχεση να αναβιώσει το “τσάρτερ παρακολουθήσεων» για να βοηθήσει τις υπηρεσίες ασφαλείας να κατασκοπεύουν τις επικοινωνίες μέσω διαδικτύου σήμερα.

 

david-cameron-mond_3162131b Οι βρετανοί βρήκαν το σλόγκαν του Κάμερον πετυχημένο -“A Britain living within its means” -προφανώς ξέχασαν ότι το είχε πει και ο άλλος αρχηγός της παγκόσμιας διακυβέρνησης, ο Ομπάμα, το 2011.  US debt crisis: Barack Obama tells America it must live within its means Είναι αξιοπερίεργο πως οι παγκοσμιοποιητές προβάλλονται ως πατριώτες!

Είπε: «Στη χώρα μας, θέλουμε να επιτρέψει ένα μέσο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που […] δεν μπορούμε να το διαβάσουμε;” Έκανε τη σύνδεση μεταξύ των μέσων και των γραμμάτων των κρυπτογραφημένων επικοινωνιών και των τηλεφωνικών συνομιλιών, οι οποίες μπορούν να διαβαστούν από τις υπηρεσίες ασφάλειας σε ακραίες καταστάσεις και με ένα ένταλμα από τον Υπουργό Εσωτερικών.

Όμως, εταιρείες όπως η WhatsApp έχουν παραμείνει προσηλωμένες στη διατήρηση των κρυπτογραφημένων τους υπηρεσιών τους και δεν μπορούν να διαβαστούν από τις αρχές, ένα πρότζεκτ που έχει ενισχυθεί στον απόηχο των αποκαλύψεων του Έντουαρντ Σνόουντεν σχετικά με την επιτήρηση της NSA.

Ομάδες υπεράσπισης της ιδιωτικής ζωής έχουν επικρίνει επανειλημμένα τις προσπάθειες περιορισμού της ιδιωτικής ζωής στο όνομα της ασφάλειας.

Αλλά έχουμε πει, αυτές οι “ακτιβιστικές” ομάδες που παλεύουν για τα δέντρα, παραβλέπουν συνήθως το δάσος. Αυτές οι αποφάσεις δεν έτυχαν – πέτυχαν.

Στο Παρίσι, στην Πόλη του Φωτός ξεκίνησε η Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Λίγο λίγο, οι ελευθερίες μας θα χάνονται, τα εναπομείναντα δικαιώματα των πολιτών θα γίνονται μνήμη και μέχρι το 2020 όλα θα είναι έτοιμα για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη – μια διακυβέρνηση πέντε κέντρων, ένα νόμισμα και καμία θρησκεία. Οι στρατοί έτοιμοι στους δρόμους για… τη δική μας ασφάλεια, όχι από τους φανατικούς, αλλά από τις στρατιές πεινασμένων, καθώς επέρχεται κοινωνικός και οικονομικός Αρμαγεδδών.

Κι εσύ ακόμα σκέφτεσαι πιο κόμμα θα ψηφίσεις από τα δικά τους…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη