«Ραβασάκια» στους βουλευτές για να επιστρέψουν τον μισθό Ιανουαρίου

«

“Ραβασάκια” λαμβάνουν από τη Δευτέρα οι βουλευτές προκειμένου να επιστρέψουν τον μισθό του Ιανουαρίου, ο οποίος τους είχε καταβληθεί προκαταβολικά.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, με επίσημη επιστολή οι βουλευτές της Βουλής που διαλύθηκε στις 31 Δεκεμβρίου καλούνται να επιστρέψουν μέσα σε δέκα ημέρες τον μισθό του Ιανουαρίου ο οποίος τους είχε καταβληθεί προκαταβολικά.

Η προκαταβολή του μισθού είχε προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς αφορούσε τις αποδοχές του Ιανουαρίου, όταν και οι βουλευτές δεν θα είχαν καμία κοινοβουλευτική δραστηριότητα δεδομένης της διάλυσης της Βουλής και της προκήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών λόγω της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Βουλή είχε επιχειρήσει να υποβαθμίσει το θέμα, υποστηρίζοντας ότι όπως κάθε μήνα η εντολή για την καταβολή του μισθού είχε δοθεί στις 23 του μήνα

πριν δηλαδή διεξαχθεί η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, οπότε η Βουλή δεν ήταν δυνατόν να μην καταβάλλει την βουλευτική αποζημίωση, η οποία είχε εγκριθεί και από το Ελεγκτικό Συνέδριο. 

Στην επιστολή προς τους βουλευτές, η Βουλή αναφέρει μεταξύ άλλων: “Κατόπιν αυτών καθίσταται σαφές ότι θα πρέπει να επιστραφεί στο Δημόσιο η προκαταβληθείσα αποζημίωση για τον μήνα Ιανουάριο ως αχρεωστήτως καταβληθείσα. Από τα στοιχεία της υπηρεσίας μας προκύπτει ότι το συνολικό ποσό που θα πρέπει να αποδοθεί στις υπηρεσίες ανέρχεται σε 6.099,54 ευρώ”.

Το περιθώριο που δίδεται στους βουλευτές για την επιστροφή του ποσού είναι δέκα ημέρες ενώ όποιος διαφωνεί έχει την δυνατότητα υποβολής ένστασης.

ravasaki

πηγή: Το Ποντίκι

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη