Παραπομπή 64 ατόμων για τη σύμβαση ΟΤΕ-Siemens -Μίζες 69 εκατ. ευρώ

Π

Την παραπομπή 64 ατόμων για την υπογραφή της σύμβασης 8002 μεταξύ του ΟΤΕ και της Siemens ζητεί με πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών Γαληνός Μπρης, για τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, η μίζα που διακινήθηκε για τη συγκεκριμένη σύμβαση από το 1998 και για πολλά χρόνια αργότερα έφτασε τα 69 εκατομμύρια ευρώ, με πολλά από τα ποσά να έχουν βρεθεί -άλλα, όμως, είναι ακόμα στα αζήτητα. Από τους κατηγορούμενους, οι 19 είναι στελέχη της εταιρείας Siemens, οι 14 μεγαλοστελέχη του ΟΤΕ και αρκετοί συνεργοί.

Σύμφωνα πάντοτε με την εισαγγελική πρόταση, η μίζα που διακινήθηκε για την επίμαχη σύμβαση αντιστοιχούσε σε ποσοστό 8% του καταμετρούμενου όγκου των πωλήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, διακινήθηκαν ποσά δεκάδων εκατομμυρίων μάρκων που κατατέθηκαν είτε σε λογαριασμούς στελεχών της Siemens, είτε σε λογαριασμούς στελεχών του ΟΤΕ, είτε σε συγγενών τους σε πιστωτικά ιδρύματα στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είχε κρατηθεί στις γερμανικές φυλακές ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ενώ ένα από τα μεγαλοστελέχη της Siemens, o Χρήστος Γκαραβέλας, ακόμα αναζητείται.

Πηγή: iefimerida.gr/

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη