Βρετανία: Ψηφίζουν για τη δημιουργία γενετικά τροποποιημένων εμβρύων

Β

Σε ψηφοφορία για το αν θα επιτραπεί σε επιστήμονες να χρησιμοποιήσουν αμφιλεγόμενες τεχνικές ώστε να δημιουργήσουν παιδιά από DNA 3 ατόμων, προχωρούν σήμερα οι Βρετανοί βουλευτές.

Με τις τεχνικές αυτές εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αποτραπεί κληρονόμηση δυνητικά θανατηφόρων ασθενειών. Αν παραγματοποιηθεί το εγχείρημα, η Βρετανία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο στην οποία επιτρέπεται η γενετική τροποποίηση των εμβρύων.

Οι επικριτές, ωστόσο, επισημαίνουν ότι οι τεχνικές αυτές ξεφεύγουν από τα θεμελιώδη επιστημονικά όρια, δεδομένου ότι οι όποιες αλλαγές στα έμβρυα θα περάσουν και στις επόμενες γενιές.

Οι επιστήμονες από την πλευρά τους λένε ότι το DNA από το δανεικό ωάριο κατά τη διαδικασία αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 1% των γονιδίων που προκύπτουν στο έμβρυο που δημιουργείται.

Πάντως, η πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου της Αρχής Ρύθμισης Γονιμότητα της Βρετανίας, δήλωσε ότι σε κάθε περίπτωση η διαδικασία θα είναι υπό στενό έλεγχο και ότι οι γιατροί θα παρακολουθούν τόσο τα παιδιά που γεννήθηκαν με τη χρήση αυτής της τεχνικής, όσο και την πορεία της ζωής των απογόνων τους.

Είναι το επιστημονικό εγώ που απλά ανταγωνίζεται εκείνο του αρχικού Δημιουργού ή μια συνειδητή καταστροφή όλης της Πρωταρχικής Δημιουργίας;

Μάλλον ο συνδυασμός και των δυο… Οι σαύρες εκδικούνται…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη