Οργανισμός κατασκόπων χρηματοδοτεί έρευνα για καιρικό υπερόπλο λέει κλιματολόγος

Ο

Το άρθρο είναι της Guardian και αναδημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ. Μια μικρή “ηλιαχτίδα ελπίδας” ότι έστω και αργά -καλύτερα του ποτέ- αρχίζουν τα συστημικά μήντια να ασχολούνται με το καυτό αυτό θέμα που μέχρι τώρα χρεώνεται μόνο σε συνωμοσιολόγους.

Αναδημοσίευση από ΤΑ ΝΕΑ:

Φόβους ότι οι μυστικές υπηρεσίες κρατών προσπαθούν να αναπτύξουν υπερόπλο που θα ελέγχει και θα επηρεάζει το κλίμα και τον καιρό και γι’ αυτό χρηματοδοτούν, δήθεν αθώες κλιματολογικές έρευνες, εκφράζουν πλέον πολλοί επιστήμονες. 
Τελευταίος ήταν ο ο κορυφαίος αμερικανικός κλιματολόγος, Αλαν Ρόμποκ, του Πανεπιστημίου Ράτγκερς του Νιού Τζέρσι, ο οποίος εξέφρασε δημοσίως τη σχετική ανησυχία, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ενωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS) στην Καλιφόρνια. 
Οπως αναφέρει ο Guardian, o Aλαν Ρόμποκ κάλεσε τις εμπλεκόμενες μυστικές κυβερνητικές υπηρεσίες να γίνουν «πιο διαφανείς» σχετικά με τις προθέσεις τους, όσον αφορά την ανάπτυξη τεχνολογιών γεωμηχανικής για κατά βούληση αλλαγή του κλίματος.
Την προηγούμενη εβδομάδα, δόθηκε στη δημοσιότητα μια δίτομη μελέτη της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ σχετικά με την χρησιμοποίηση διαφόρων τεχνητών μέσων με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, π.χ. μέσω της αφαίρεσης του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα ή της μαζικής δημιουργίας νεφών που θα αντανακλούν στο διάστημα την ηλιακή ακτινοβολία.
Η – κόστους 600.000 δολαρίων – μελέτη χρηματοδοτήθηκε, μεταξύ άλλων, από τη CIA και από άλλες αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, χωρίς να δοθεί σαφής εξήγηση, όπως είπε ο κλιματολόγος.
Η ΝASA, το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) συμμετείχαν επίσης στη χρηματοδότηση της έρευνας.
Η CIA είχε το 2009 δημιουργήσει το Κέντρο για την Κλιματική Αλλαγή και την Εθνική Ασφάλεια, το οποίο έκλεισε το 2012, αλλά η υπηρεσία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα ζητήματα του κλίματος.
Ο Αλαν Ρόμποκ δήλωσε ότι άρχισε να υποψιάζεται πως κάτι συμβαίνει, όταν, πριν τρία χρόνια, τον πλησίασαν δύο άνδρες που του έθεσαν το απρόσμενο ερώτημα: «Εργαζόμαστε για τη CIA και θα θέλαμε να ξέρουμε αν κάποια άλλη χώρα ελέγχει το κλίμα μας, θα μπορούσαμε να το ανιχνεύσουμε;». Όπως είπε, σχημάτισε την εντύπωση πως στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπήρχε επίσης η ερώτηση: «Αν θέλαμε να ελέγξουμε το κλίμα κάποιων άλλων, θα μπορούσαν να το καταλάβουν;».
Ο κορυφαίος αμερικανός κλιματολόγος ενημέρωσε τη CIA ότι αν μια χώρα θέλει να δημιουργήσει στη στρατόσφαιρα ένα νέφος τόσο μεγάλο που θα μπορούσε να αλλάξει το κλίμα, τότε αυτό θα ήταν ορατό από δορυφόρους και από επίγεια όργανα. Από την πλευρά της, η CIA αρνήθηκε να σχολιάσει πάνω στο θέμα που έφερε στο φως ο αμερικανός επιστήμονας.
Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του καιρού ως όπλου έχει απαγορευτεί από το 1978 με διεθνή περιβαλλοντική συμφωνία (Enmod). Είναι πάντως γνωστό ότι, πριν την υπογραφή της συμφωνίας, οι ΗΠΑ (και ίσως άλλες χώρες) έκαναν διάφορες απόπειρες ελέγχου των καιρικών συνθηκών. Για παράδειγμα, στη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, οι Αμερικανοί δημιούργησαν σύννεφα βροχής πάνω από το μονοπάτι Χο Τσι Μινχ, ώστε αυτό να γίνει τόσο λασπερό, που να δυσκολευτεί ο ανεφοδιασμός των βορειοβιετναμέζων στρατιωτών.

Φυσικά τέτοια άρθρα είναι θετικά αν υποθέσουμε ότι είναι το πρώτο βήμα και θα υπάρξουν κι άλλα, με μεγαλύτερους και πιο γρήγορους διασκελισμούς, για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα της πραγματικότητας – την ήδη ύπαρξη και χρήση αυτής της τεχνολογίας.

Είχαμε παλιά δημοσιεύσει Γιατί άραγε οι κατάσκοποι θέλουν να ελέγχουν τον καιρό; Η CIA βοηθά με 600.000 δολάρια σχετική μελέτη

Αυτά που λείπουν από την μετάφραση των Νέων είναι οι εξής παράγραφοι:

Ο Robock, ο οποίος έχει συμβάλει με εκθέσεις στη διακυβερνητική επιτροπή για την κλιματική αλλαγή (IPCC), χρησιμοποιεί υπολογιστικά μοντέλα για να μελετήσει πώς τα αερολύματα της στρατόσφαιρας θα μπορούσε να ψύξουν τον πλανήτη με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι μαζικές εκρήξεις των ηφαιστείων. (μέθοδος Γεωμηχανικής)
Αλλά ανησυχεί για το ποιος θα ελέγχει τις εν λόγω τεχνολογίες που θα μπορούν να αλλάζουν το κλίμα κι αν θα αποδειχθούν αποτελεσματικές, είπε στην Αμερικανική Ένωση για την Πρόοδο της Επιστήμης, στο Σαν Χοσέ.
Την περασμένη εβδομάδα, η Εθνική Ακαδημία Επιστημών δημοσίευσε μια έκθεση δύο-τόμων διαφορετικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η μια επικεντρωνόταν σε τρόπο απομάκρυνσης του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, η άλλη σε τρόπους που θα άλλαζαν τα σύννεφα ή την επιφάνεια της Γης για να τα κάνουν να αντανακλούν περισσότερο το φως του ήλιου έξω στο διάστημα.

Αυτοί οι δυο παράγραφοι, κρίθηκαν “άνευ ουσίας” από τα ΝΕΑ και δεν δημοσιεύτηκαν. Αλλά εκεί βρίσκεται και όλος ο κίνδυνος – αντί να αποδειχθεί ότι η κλιματική αλλαγή είναι κατασκευασμένη κι ότι τα υπερόπλα καιρού ήδη υπάρχουν και δουλεύουν σε βάρος μας, να μας πλασάρουν λύσεις Γεωμηχανικής για τη δήθεν αντιμετώπιση του προβλήματος. Θέλει πολύ, προσοχή κι επαγρύπνηση, γιατί η “ηλιαχτίδα ελπίδας” μπορεί τελικά να γεωμηχανιστεί και να την στείλουν πίσω στο διάστημα…

Κι ας μην ξεχνιόμαστε, και οι Ρώσοι τα έχουν και οι Νορβηγοί και πολλοί άλλοι που έχουν διάφορα συμφέροντα, ειδικά εκείνα που αφορούν στο λιώσιμο των πάγων στο Βορρά για να πάρουν τον πλούτο του (Άνω – Κάτω)

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη