Το Αρχιπέλαγος Κροζέ κρύβει κάποιο “μυστικό”;

Τ

Το Αρχιπέλαγος Κροζέ είναι ένα υπό-ανταρκτικό αρχιπέλαγος μικρών νησιών στον νότιο Ινδικό Ωκεανό. Σχηματίζουν ένα από τα πέντε διοικητικά διαμερίσματα των Γαλλικών Νοτίων και Ανταρκτικών Εδαφών.

Οι Νήσοι Κροζέ ανακαλύφθηκαν από την αποστολή του Γάλλου εξερευνητή Μαρκ-Ζόσεφ Μάριον ντου Φρεζν, που έφτασε εκεί σ΄ στις 24 Ιανουαρίου 1772 και διεκδίκησε το αρχιπέλαγος για την Γαλλία. Έδωσε στα νησιά τα ονόματα των αξιωματικών του ξεκινώντας από τον δεύτερο σε ιεραρχία Τζουλς Κροζέ (είχε ήδη ονομάσει την Νήσο Μάριον από το δικό του όνομα). 

Η Γαλλία αρχικά διοικούσε τα νησιά ως εξαρτημένη περιοχή της Μαδαγασκάρης, αλλά έγιναν τμήμα των Γαλλικών Νότιων Εδαφών το 1955. Το 1961, στήθηκε ένας πρώτος ερευνητικός σταθμός, αλλά μόλις το 1963 άνοιξε ο μόνιμος σταθμός Άλφρεντ Φωρέ στο Πορτ Άλμπερτ στην Νήσο Ιδιοκτησίας (και τα 2 ονομάστηκαν από τον πρώτο αρχηγό του σταθμού). Ο σταθμός επανδρώνεται από 18 έως 30 άτομα (ανάλογα την εποχή) και κάνει μετεωρολογική, βιολογική, και γεωλογική έρευνα και διατηρεί έναν σεισμογράφο.

Την προσοχή μου τράβηξαν τα νησιά κάνοντας τη συνηθισμένη βόλτα στις εικόνες της ΝΑΣΑ για να δω τα του καιρού.

Πρόσεξα ότι υπήρχε μια έντονη “κυματιστή” δραστηριότητα στα σύννεφα εν τω μέσω του πουθενά – να σημειωθεί ότι αν δεν έχεις βάλει αμανάτι να τα βρεις και να ξέρεις που ακριβώς πρέπει να κάνεις ζουμ, ακόμα και στη Google map, δεν τα βρίσκεις με τίποτα. Χαμένα στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας ή στο κάτασπρο των νεφών, ανάλογα τον καιρό.

Και αυτό που είδα ήταν περίεργο και κάνοντας και βόλτες πίσω στις μέρες είδα ότι η κατάσταση ήταν σχεδόν μόνιμη. Κάντε κι εσείς τη βόλτα:

Το άλλο περίεργο είναι ότι από τα 5 νησιά μόνο 1-2 φαίνονται καθαρά στη google map και μάλιστα το ένα είναι και πανέμορφο, ενώ τα άλλα έχουν χαλασμένη εικόνα:

Σε βολικό σημείο, χαμένο από δημόσια θέα, αυτά τα νησάκια είναι γεμάτα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Η βάση Alfred Faure, διακρίνεται και ένα ραντάρ (μετεωρολογικό;) Με τελεφερίκ οι ερευνητές ανεβαίνουν στα βουνά
Η βάση Alfred Faure, διακρίνεται και ένα ραντάρ (μετεωρολογικό;) Με τελεφερίκ οι ερευνητές ανεβαίνουν στα βουνά

Γίνονται πειράματα; Παίζει κάποιο ρόλο το ότι τα νησιά είναι ηφαιστειογενούς προέλευσης κι έχει βρεθεί βασάλτης -πλούσιος σε μαγνητικές ιδιότητες- που χρονολογείται τουλάχιστον στα 8,8 εκατομμύρια χρόνια πριν; Ανάλυση στον θαλάσσιο πυθμένα υποδεικνύουν ότι το Οροπέδιο Κροζέ φανερώνουν, λένε, μαγνητικές ανωμαλίες.

Πάντως οι νήσοι δείχνουν “επιστημονικό” ενδιαφέρον για να έχει στηθεί από το 1961 μόνιμος σταθμός εκεί.

Το ερώτημα είναι… ερευνά μόνο, ή ερευνά όπως και το “ερευνητικό” HAARP; Ιδού η απορία, που ίσως να έχει σχέση με τον μονίμως χειραγωγημένο καιρό της Αφρικής και όχι μόνο…

CIA World Factbook: French Southern and Antarctic Territories

Helpful statistics on the region’s background, geography, people, government, economy, transportation, military, and transnational issues.

Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι το αρχιπέλαγος είναι απείρου κάλους και οι πιγκουίνοι μάλλον τα έχουν βρει με τους λίγους κατοίκους της βάσης. Αυτό που ανησυχεί, είναι κάτι ψεκασμένα και χααρπισμένα σύννεφα…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη