Ισραήλ: Το ΥΠΕΞ προτείνει αποζημίωση σε Ισραηλινούς Άραβες για να χάσουν την ιθαγένεια τους

Ι

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Avigdor Lieberman, πρότεινε να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους Ισραηλινούς Άραβες για να τους ενθαρρύνει να χάνουν την ιθαγένεια τους και να μετεγκατασταθούν σε ένα νέο παλαιστινιακό κράτος.

Ο Lieberman υποστηρίζει οικονομικά κίνητρα για τους Άραβες πολίτες του Ισραήλ, οι οποίοι αποτελούν το 20 τοις εκατό του πληθυσμού, ώστε να εγκαταλείψουν τη χώρα. Ο Υπουργός Εξωτερικών προτείνει επίσης να παραχωρηθούν περιοχές του βόρειου Ισραήλ, όπου οι Άραβες αποτελούν την πλειοψηφία, σε ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος.

Είπε, επίσης, ότι οι Άραβες, που ζουν στις μικτές πόλεις της Jaffa και Acre στις ακτές της Μεσογείου και μακριά από τη Δυτική Όχθη, θα πρέπει να ενθαρρύνονται να μετεγκατασταθούν.

“Αυτοί (Ισραηλινοί Άραβες), οι οποίοι αποφασίζουν ότι η ταυτότητά τους είναι η παλαιστινιακή, θα είναι σε θέση να χάσουν ισραηλινή υπηκοότητα τους και να μετεγκατασταθούν και να γίνουν οι πολίτες του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους,” έγραψε στο μανιφέστο, με τίτλο Κολύμβηση ενάντια στο ρεύμα, που δημοσιεύθηκε στη σελίδα του στο Facebook και την ιστοσελίδα του κόμματός του.

Ο Lieberman έχει προηγουμένως καλέσει τους Άραβες Ισραηλινούς να δώσουν όρκο πίστης, αν θέλουν να παραμείνουν στο Ισραήλ, κάτι που ακόμη και ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu κατήγγειλε τότε.

ISRAEL-PALESTINIAN-CONFLICT-ARABS-MINORITY

Μανιφέστο Lieberman έρχεται τη στιγμή που το ισραηλινό κοινοβούλιο πρόκειται να ψηφίσει επί του αμφιλεγόμενου νόμου που προωθείται από τον Netanyahu, που θα καθορίσει το Ισραήλ ως «έθνος-κράτος του εβραϊκού λαού», και κατοχυρώνει ορισμένα δικαιώματα για τους Εβραίους. Οι επικριτές του νομοσχεδίου λένε ότι θα γίνουν διακρίσεις εναντίον των Αράβων-Ισραηλινών και θα θέσει τη θρησκεία και την εθνικότητα πάνω από τη δημοκρατία.

Το «έθνος-κράτος» νομοσχέδιο και το μανιφέστο έρχονται σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων με διαδηλώσεις, ταραχές και επιθέσεις.

Δεν είναι εκπληκτικό, που οι εμπνευστές, οργανωτές, εφαρμοστές και όργανα επιβολής της Παγκοσμιοποίησης θέλουν για την πάρτη τους ένα «κράτος-έθνος;»!!! Και μάλιστα σε καταπατημένη γη, από την οποία θα “προσφέρουν” κι ένα κομμάτι σε αυτούς από την οποία την έκλεψαν!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη