Ο Τζορτζ Σόρος από τους ΠΟΛΎ κερδισμένους του Brexit!

Ο

Αν είσαι Σόρος ξέρεις ότι όταν το χρηματιστήριο πέφτει ο χρυσός ανεβαίνει. Αν είσαι Σόρος ξέρεις ότι ένα Brexit θα φέρει αναταραχή στο χρηματιστήριο. Αν είσαι Σόρος σπεύδεις να αγοράσεις χρυσό. Αν είσαι Σόρος είσαι εσύ που φέρνεις την αναταραχή με κινήσεις και δηλώσεις

Κι αν είσαι «Γάτα» γράφεις για όλα αυτά πριν ακόμα συμβούν!

Ο δισεκατομμυριούχος κερδοσκόπος, ο οποίος «προειδοποίησε» ότι το Brexit θα επιφέρει μια “Μαύρη Τετάρτη”, ανάλογη με εκείνη που προκάλεσε ο ίδιος στην Τράπεζα της Αγγλίας το 1992, και μια κρίση για τα οικονομικά των απλών ανθρώπων φαίνεται να έχει επωφεληθεί σημαντικά από την έξοδο-“έκπληξη” της Βρετανίας από την ΕΕ.

Όπως αναφέρει η Independent, αν και το ακριβές ποσό κερδών του Σόρος που απέκτησε μετά το Brexit δεν είναι έχει γίνει ακόμα γνωστό, οι δημόσιες εγγραφές δείχνουν ότι διπλασίασε τα στοιχήματα του νωρίτερα φέτος στο ότι οι μετοχές θα πέσουν.

Μετά το δημοψήφισμα, η αξία των μετοχών, τα αποθέματα και η στερλίνα όλα έχουν πληγεί.

Το 85χρονο κοράκι στράφηκε πρόσφατα με το ταμείο του Soros Fund Management LLC, το οποίο διαχειρίζεται 30 δισεκ. δολάρια για τον κ Σόρος και την οικογένειά του, σε αγορές χρυσού (είχαμε γράψει τότε και γι’ αυτό) και μετοχές ανθρακωρυχείων, μια επένδυση που θεωρήθηκε ως οιωνός αδυναμιών σε διάφορες αγορές, αφού οι επενδυτές βρίσκουν συχνά καταφύγιο στον χρυσό σε περιόδους αναταραχής.

Όπως ανέφερε τότε η Wall Street Journal, η προσέγγιση αυτή θεωρήθηκε ότι αντανακλά μια χειρότερη προοπτική για την οικονομία, καθώς ο Σόρος φαίνεται να ήταν πεπεισμένος για την πιθανότητα να καταρρεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του προσφυγικού, της συνεχιζόμενης ελληνικής κρίσης αλλά και ενός πιθανού Brexit. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει:

Αν η Μεγάλη Βρετανία τελικώς αποχωρήσει, θα υπάρξει ένα κύμα εξόδου και από άλλα κράτη και πλέον η διάλυση της Ε.Ε. θα καταστεί αναπόφευκτη

Εδώ θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πόσο αγαθές και ανθρωπιστικές είναι οι προθέσεις του όταν οι ΜΚΟ του Σόρος ψιθυρίζουν στο «αυτάκι» της Ε.Ε. να ενθαρρύνει την εισροή μεταναστών!

Οι βρετανικές εφημερίδες είχαν με κάποιο φόβο τις κινήσεις αυτές που το 1992 “τίναξε στον αέρα” την Τράπεζα της Αγγλίας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη με τις κινήσεις του. Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών οι απώλειες για τη βρετανική οικονομία ήταν 3,4 δισεκ. στερλίνες. Τα κέρδη για τον Σόρος πάνω από 1 δισεκ. στερλίνες.

Σήμερα μετά το Brexit η τιμή του χρυσού σημειώνει μεγάλη άνοδο, καθώς σε αυτόν προσπαθούν να βρουν καταφύγιο οι επενδυτές, και η Βρετανία κάνει για δεύτερη φορά ακόμη πιο πλούσιο τον πάμπλουτο μεγαλοεπενδυτή. 

Επίσης θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς γιατί Ο Σόρος αφού έριξε τον άνθρακα με κλιματική προπαγάνδα τώρα αγοράζει μετοχές κοψοχρονιάς!, χρησιμοποιώντας το ίδιο κόλπο με το Brexit: Άλλα λέει στους άλλους και άλλα κάνει για πάρτη του.

Στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην αριστερή κυβέρνηση μέσω της ΜΚΟ του που “βοηθούν” τους μετανάστες είτε να παραμείνουν στη χώρα μας, είτε να προωθηθούν στην υπόλοιπη Ε.Ε. και κακές γλώσσες λένε ότι εκείνη η “σκληρή και πολύμηνη διαπραγμάτευση” με τους δανειστές επί ημερών Βαρουφάκη, ήταν άκρως επικερδής για τον αμερικανοσιωνιστή μεγαλοεπενδυτή.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη