Τώρα που έγινες τρυγόνι, μήπως το καταλάβεις καλύτερα;

Τ

«Με ένα Σμπάρο δύο Τρυγόνια» – ένα έργο για το ανοιξιάτικο κυνήγι, συγκεκριμένα το ανοιξιάτικο λαθροκυνήγι που έχει απαγορευτεί από την δεκαετία του 80, αλλά στην Ελλάδα είναι μια ‘παράδοση’ που συνεχίζεται κυρίως στα Ιόνια νησιά.

Ανθρωποκεντρικό, το ντοκιμαντέρ ξεκινάει με αφετηρία την κατανόηση του γιατί διαιωνίζεται ακόμη αυτό το φαινόμενο.

Με την υποστήριξη της Εθνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας που προσέγγισε την σκηνοθέτη- εικαστικό για αυτό το εγχείρημα, το έργο διεισδύει με έναν κωμικό σχεδόν τρόπο στις κοινότητες των ανθρώπων που ακολουθούν αυτήν την ‘ανδρική’ συνήθεια, με νέους να είναι μεταξύ των ένθερμων υποστηρικτών του.

«Το να αλλάξουν τα πράγματα έγκειται στην παιδεία, στο να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται απλά για παρανομία αλλά ότι αυτό έχει αρνητικές συνέπειες για όλους, ακόμα και στο κυνήγι το ίδιο, αφού την Άνοιξη δεν προλαβαίνουν να αναπαραχθούν τα πουλιά και το Φθινόπωρο που ξαναβγαίνουν για κυνηγι, δηλώνουν οτι δεν υπάρχουν θηράματα. Σκοτώνουν οι ίδιοι το χόμπι τους» σχολίασε η σκηνοθέτιδα και συνεχίζει:

«Θέλαμε η προσέγγιση να είναι φιλική και με κάποιο χιούμορ που σε έναν βαθμό επιδιώξαμε και σε έναν βαθμό μας βρήκε. Ήμασταν τυχεροί που πετύχαμε ανθρώπους αυτοσαρκαστικούς. […] Δεν ήταν βέβαια πάντα εύκολα τα πραγματα, μια φορά μας περικύκλωσαν και δεχόμασταν απειλές πως θα μας πετάξουν την κάμερα στην θάλασσα. Το ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι μετά την λεκτική διαμάχη, μας καλέσανε για μπύρα».

Δώσε αφορμή για να βγουν ότι έχουν και δίκιο από πάνω!

Πολλές φορές έχουμε γράψει ότι η παγκόσμια ελίτ έχει βαλθεί να μειώσει δραματικά τους πληθυσμούς της γης με αφορμή ότι προκαλούν βλάβη στο οικοσύστημα και είναι η αιτία της κλιματικής αλλαγής. Αλλά σε μια μάχη επιβίωσης της ανθρωπότητας από τις ανελέητες επιθέσεις των γκλομπαλιστών, το ανθρώπινο ‘εγώ’, απλά τους επιβεβαιώνει και τίποτα περισσότερο.

Στην Ελλάδα, βέβαια, το “έτσι γουστάρω” δεν είναι κάτι το νέο. Το νέο είναι ότι “έτσι γουστάρουν” τώρα και οι γκλομπαλιστές και οι δανειστές και οι τοκογλύφοι και μας κυνηγούν σαν τα ανυπεράσπιστα πουλιά για δικό τους σπορ και όφελος.

Τώρα που έγινες τρυγόνι, μήπως το καταλάβεις καλύτερα;

Αν ναι, Γίνε, λοιπόν, η Αλλαγή που Θες να Δεις και μην τους επιβεβαιώνεις ότι πιάνεις άδικο τόπο σε αυτόν τον πλανήτη…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη