Ιταλία: Τροποποίηση νόμου για να μην κατάσχονται τα κατοικίδια οφειλετών του δημοσίου

Ι

Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι σκοπεύει να τροποποιήσει τον νόμο που επιτρέπει την κατάσχεση κατοικίδιων ζώων για οφειλές προς το δημόσιο και προς ιδιώτες.

«Είναι ασύλληπτο τα κατοικίδια ζώα να μπορούν να θεωρηθούν κατασχέσιμα αντικείμενα, ο νόμος πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος Τζαν Λούκα Γκαλέτι, ανακοινώνοντας την κατάθεση τροπολογίας «η οποία θα πρέπει να θέσει τέρμα σε αυτή την βάναυση πρακτική».

Η ιταλική κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό δεσμεύεται «να προστατεύσει την ιδιαίτερη σχέση αγάπης του ιδιοκτήτη με τα κατοικίδιά του, λαμβάνοντας υπόψη και την χρησιμότητά τους για την συνδρομή στην ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και ηλικιωμένων».

Μη κυβερνητικές οργανώσεις συνέλεξαν δεκάδες χιλιάδες υπογραφές τις οποίες και παρέδωσαν στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντρέα Οράλντο, με αίτημα τη θέσπιση της προστασίας σκύλων και γάτων σε περιπτώσεις που διατάσσεται η κατάσχεση ακίνητης περιουσίας για χρέη προς το δημόσιο ή και ιδιώτες.

«Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για μια καλή είδηση. Ιδίως για τα είκοσι πέντε εκατομμύρια ιταλών που μοιράζονται την καθημερινότητά τους με ένα κατοικίδιο», σχολίασε ο Ερμέτε Ρεαλάτσι, πρόεδρος της Επιτροπής Περιβαλλοντικών Υποθέσεων της ιταλικής Βουλής.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν ότι οι κατασχέσεις συνήθως αφορούν αντικείμενα αξίας, έπιπλα και άλλα. Στο παρελθόν, όμως, υπήρξαν δικαστικοί κλητήρες οι οποίοι δήλωσαν στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai ότι ο νόμος τους δίνει την δυνατότητα να διατάσσουν και την κατάσχεση μιας γάτας ή ενός σκύλου που ζουν στο διαμέρισμα κάποιου οφειλέτη.

πηγή: Το ποντίκι

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη