Βρετανία: «Αναγκαστική υιοθεσία» για χιλιάδες παιδιά για… να “πιαστούν οι στόχοι”!

Β

Οι οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο καταφεύγουν στην Ιρλανδία για να γλυτώσουν τα παιδιά τους από την υποχρεωτική υιοθεσία.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί χρησιμοποιούν ψευδείς ισχυρισμούς και ασαφείς ορισμούς για να αφαιρέσουν βίαια τα παιδιά από τους γονείς τους και να εκτοξεύσουν τις στατιστικές υιοθεσίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μόνο μία από τις δύο χώρες στην Ευρώπη (το άλλο είναι η Κροατία) όπου ασκείται υιοθεσία  χωρίς τη συγκατάθεση των βιολογικών γονέων ενός παιδιού, γνωστή ως «αναγκαστική υιοθεσία».

Παρά το διεθνές δίκαιο το οποίο την θεωρεί ως μέτρο έκτακτης ανάγκης, “πάνω από 2.000 παιδιά αρπάχτηκαν δια της βίας από τη μια οικογένεια στην άλλη” πέρυσι, δήλωσε ο βουλευτής John Hemming στο RT.

Κάθε χρόνο, λαμβάνονται περίπου 11.000 παιδιά μπήκαν κάτω από την φροντίδα των τοπικών αρχών, χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, οι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν εντολή από τους προϊσταμένους τους να συμβουλέψουν το δικαστήριο να φύγει ένα παιδί από την οικογένεια.

Η υπουργός, Edward Timpson, της Βρετανίας, με υπερηφάνεια ανακοινώνει μια 63 τοις εκατό αύξηση των υιοθεσιών από το 2011, παιδιά που απομακρύνονται από τις οικογένειές τους, “απλώς για να ικανοποιηθεί ο στόχος της κυβέρνησης”, δήλωσε ο Hemming.

1195442856621661490ryanlerch_child_and_parent_crossing_road_sign.svg.hiΗ βρετανική νομοθεσία προβλέπει διάφορους λόγους για την απομάκρυνση ενός παιδιού από τους γονείς τους, με «κίνδυνο μελλοντικής συναισθηματικής βλάβης» είναι ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος – και ο πιο αμφιλεγόμενος.

Είναι πολύ δύσκολο για τους γονείς να ξαναπάρουν τα παιδιά τους πίσω μετά από μια τελική ακρόαση στο δικαστήριο, επειδή «το σύστημα προσφυγής δεν έχει συσταθεί για να κερδίζουν οι άνθρωποι», τόνισε.

Αν το δικαστήριο κρίνει ότι η αναγκαστική υιοθεσία ήταν ένα λάθος, συχνά αποφασίζει ακόμα να αφήσει το παιδί στη νέα οικογένειάς τους, με το πρόσχημα “να μην αναστατώσει ξανά το παιδί”, δήλωσε ο Β. Robb, διευθύνων σύμβουλος του Βρετανικού Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών.

Με περιορισμένους τρόπους για την καταπολέμηση του συστήματος, πολλές οικογένειες του Ηνωμένου Βασιλείου επιλέγουν να καταφύγουν στη γειτονική Ιρλανδία ή άλλες ξένες χώρες για να κρατήσουν τα παιδιά τους.

Η Ιρλανδία είναι πρόθυμη να παράσχει υποστήριξη σε εκείνους τους γονείς, σε αντίθεση με την Αγγλία, η οποία «μπορεί να προσδιορίσει ότι ίσως υπήρξε ένα πρόβλημα, αλλά δεν είναι πρόθυμη να σας βοηθήσει να το λύσετε», λέει ο John Paskell, ένας γονέας που εγκατέλειψε το Ηνωμένο Βασίλειο με το παιδί του.

Το ντοκιμαντέρ «αναγκαστική υιοθέτηση: Ηνωμένο Βασίλειο», αφηγείται την ιστορία που αρκετές οικογένειες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν βιώσει με την αναγκαστική υιοθέτηση και τώρα αγωνίζονται να κρατήσουν τα παιδιά τους ή να τους επιστραφούν.

Είναι απίστευτο το τι σκαρφίζεται η Παγκόσμια Διακυβέρνηση για να διαλύσει την οικογένεια!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη