Germanwings: Διαψεύδουν οι γαλλικές αρχές τα ουρλιαχτά των επιβατών

G

Ένα ασαφές, ανατριχιαστικό και μακάβριο βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου και των ΜΜΕ ως το βίντεο που “κατέγραψε” τις τελευταίες στιγμές των επιβατών του μοιραίου αεροπλάνου. Οι γαλλικές αρχές το διαψεύδουν.

«Εντελώς λανθασμένους» χαρακτηρίσει η γαλλική χωροφυλακή τους ισχυρισμούς του γαλλικού περιοδικού Paris Match και της γερμανικής εφημερίδας Bild ότι οι επιβάτες του αεροσκάφους Α320 της Germanwings είχαν πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι το αεροπλάνο επρόκειτο να συντριβεί και φώναζαν “Θεέ μου” μόλις πριν αυτό συμβεί.

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό «ακούγεται να φωνάζουν ‘Θεέ μου’ σε πολλές γλώσσες», έγραψε το Paris Match χθες στην ηλεκτρονική του διεύθυνση διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει «καμία αμφιβολία» για την προέλευση του βίντεο, στην περίπτωση αυτή από κινητό τηλέφωνο.

«Η σκηνή είναι τόσο χαοτική που δεν διακρίνεται κανείς αλλά οι κραυγές των επιβατών αποκαλύπτουν ότι αντιλαμβάνονταν πλήρως τι θα συνέβαινε. Προς το τέλος, έπειτα από μια πολύ ισχυρή δόνηση, οι κραυγές εντείνονται», διευκρινίζει το Paris Match.

Στο ίδιο βίντεο «ακούγονται επίσης, τουλάχιστον τρεις φορές, μεταλλικοί χτύποι που δείχνουν ότι ο πιλότος προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα του θαλάμου διακυβέρνησης με ένα βαρύ αντικείμενο», προσθέτει το Paris Match.

Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι «εντελώς λανθασμένοι», απάντησε ο αντισυνταγματάρχης Ζαν-Μαρκ Μενισινί, της γαλλικής χωροφυλακής, όταν ρωτήθηκε από το CNN. Διευκρίνισε ότι τα κινητά τηλέφωνα που συλλέχθηκαν από τον τόπο της συντριβής δεν έχουν «ακόμη αξιοποιηθεί» από τους ερευνητές και ότι θα πρέπει να σταλούν για ανάλυση στο Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Ερευνών της εθνικής χωροφυλακής στο Ροσνί-σου-Μπουά, κοντά στο Παρίσι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αμερικανικού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου.

Το αεροπορικό δυστύχημα στις γαλλικές Άλπεις στοίχισε τη ζωή 150 ανθρώπων, με τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους να θεωρείται ότι το προκάλεσε με τη θέλησή του.

«Αν κάποιος διαθέτει βίντεο να το παραδώσει στους ερευνητές»

Ο γάλλος εισαγγελέας αρμόδιος για τη δικαστική έρευνα για τη συντριβή του A320 της Germanwings κάλεσε σήμερα οποιονδήποτε διαθέτει βίντεο σχετικό με την αεροπορική καταστροφή να το παραδώσει στους ερευνητές, διαψεύδοντας ταυτόχρονα ότι έχει στην κατοχή του τέτοιο υλικό.

“Αν υποτεθεί ότι ένα πρόσωπο έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο βίντεο, πρέπει να το παραδώσει αμέσως στους ερευνητές” της χωροφυλακής, δήλωσε ο Μπρις Ρομπέν σε ανακοίνωση που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο εισαγγελέας διέψευσε ότι “στην παρούσα φάση των ερευνών περιλαμβάνονται στην ανάλυση ένα ή περισσότερα βίντεο στα οποία έχει αποτυπωθεί η συντριβή του αεροσκάφους A320”.

Το βίντεο μοιάζει με σατανιστική τελετή

Το βίντεο που τώρα κατέβηκε από το you tube, ακουγόταν με φωνές περίεργες που έμοιαζαν όχι με κραυγές, αλλά κάτι αργό και σατανιστικό, ενώ η εικόνα έδειχνε το αεροπλάνο να πετάει πάνω από ΠΑΧΙΆ σύννεφα, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα μας έχουν πει, την καλοκαιρία και το ύψος των τελευταίων στιγμών.

Πολλά τα ερωτήματα και η απόφαση της Lufthansa  να πληρώσει παχυλές αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων ακυρώνει πρόθεση εκ μέρους τους να το ρίξουν σε αυτοκτονία για ίδιον κέρδος.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, Γιατί όλη αυτή η βιασύνη να απορρίψουν την άποψη τρομοκρατικής ενέργειας ή βλάβης αεροσκάφους από κακή συντήρηση, ενώ τα σενάρια για τον συγκυβερνήτη δίνουν και παίρνουν – από χρόνια καταθλιπτικό σε σχοιζοφρενή, μετά τυφλό, μετά μελλοντικό πατέρα κι ακόμα δεν τελειώσαμε.

Και γιατί στήνετε ολόκληρο σκηνικό επίσης με πλαστά βίντεο από δυο μεγάλα ΜΜΕ; Κάτι σίγουρα δεν πάει καλά, κάτι θέλουν να συγκαλύψουν κι αυτό θα μπορούσε να είναι από ατύχημα λόγω στρατιωτικών ασκήσεων μέχρι και … αφήστε το καλύτερα.

Το βίντεο πάντως, καθώς και ο “προφητικός” πιλότος, ο Ολλανδός Γιάν Κοσερέτ, που πριν δυο μήνες είχε γράψει σε περιοδικό για πιλότους, πως τα μέτρα ασφαλείας μπορεί να εμποδίζουν τους τρομοκράτες, αλλά αφήνουν τους πιλότους να εξαρτώνται ο ένας από τον άλλο, αρχίζει να κάνει την υπόθεση ακόμα πιο περίεργη. Συγκεκριμένα είχε πει:

«Πολλές φορές αναρωτιέμαι. Ποιος κάθεται δίπλα μου στο πιλοτήριο. Ελπίζω ποτέ να μην βρεθώ στη θέση, να πάω στην τουαλέτα και να γυρίσω και να βρω μια πόρτα κλειδωμένη που δεν θα μπορώ να ανοίξω».

Τα σενάρια περί σκηνοθεσίας της τραγωδίας πάνε κι έρχονται από τους “συνωμοσιολούγους” του ίντερνετ.

Όμως υπάρχει και το σενάριο “αφήστε το καλύτερα“. Δεν μπορώ να δώσω πιθανότητες σε αυτό, πόσο μάλλον να το στηρίξω χωρίς στοιχεία. Αλλά είναι γνωστό ότι στις μέρες μας, υπάρχουν αυτές οι περίεργες σκοτεινές παγκόσμιες ομάδες που αρέσκονται στο να κάνουν θυσίες και να απολαμβάνουν τον πόνο και παγκόσμιο πανικό, να καταγράφουν σχόλια και αντιδράσεις κοινού, λες κι όλος ο πλανήτης τους ανήκει. Σίγουρα αν είναι τέτοια η περίπτωση ο ένας από τους δυο πιλότους ξέρει καλύτερα. Κι αυτός μπορεί να μην είναι καν ο συγκυβερνήτης…

Ποιοι, λοιπόν, και γιατί κυκλοφορούν ένα παραμορφωμένο βίντεο λέγοντας ότι είναι τα ουρλιαχτά των επιβατών;  Που ακόμα και έτσι να ήταν, είναι παντελώς απαράδεκτο και πλήρης έλλειψη σεβασμού να ανεβαίνει στο you tube κάτι τέτοιο! Ο σαδισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη