Έξυπνο βραχιόλι για… χαζές κυρίες! – Αυτή είναι η “βιώσιμη ανάπτυξη”!

Έ

Η ουγγρική start-up Liber8 λάνσαρε ένα καινούργιο βραχιόλι, που ονομάζεται «Tago Arc» και αλλάζει σχέδια, χάρις στην ενσωματωμένη οθόνη με ηλεκτρονικό μελάνι.

Τα σχέδια και οι εικόνες μπορούν για παράδειγμα να προέρχονται από τα αρχεία του smartphone σας. Υπάρχει μάλιστα μια ειδική εφαρμογή για smartphone, που δίνει πρόσβαση σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη εικόνων.

«Στην εφαρμογή έχουμε χιλιάδες σχέδια από καλλιτέχνες, σχεδιαστές, ακόμη και από γνωστά ονόματα του design. Πηγαίνετε στην εφαρμογή, διαλέγετε το σχέδιο που θέλετε, ακουμπάτε το smartphone στο βραχιόλι σας, πατάτε τη μεταφορά εικόνας και με την εικόνα μεταφέρεται ταυτόχρονα και ενέργεια στο βραχιόλι. Περιμένετε δέκα δευτερόλεπτα και έχετε το νέο σχέδιο στο βραχιόλι σας» δήλωσε η Ρέκα Κόβακς, διευθύντρια διεθνών σχέσεων της Liber8.

[pullquote]

Το smartphone συνδέεται με το βραχιόλι μέσω ραδιοσυχνοτήτων και πιο συγκεκριμένα μέσω επικοινωνίας κοντινού πεδίου…[/pullquote]

Η ενέργεια που μεταφέρεται με την εικόνα είναι η αναγκαία για να λειτουργήσει η οθόνη χαμηλής κατανάλωσης που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό μελάνι. Άρα το βραχιόλι δεν χρειάζεται καθόλου άλλη ενέργεια και δεν έχει μπαταρίες. Το smartphone συνδέεται με το βραχιόλι μέσω ραδιοσυχνοτήτων και πιο συγκεκριμένα μέσω επικοινωνίας κοντινού πεδίου, ακουμπώντας το ένα με το άλλο, ή φέρνοντάς τα πολύ κοντά.

«Κάτω από την οθόνη ηλεκτρονικού μελανιού, υπάρχει ένα τσιπ επικοινωνίας κοντινού πεδίου, που είναι ουσιαστικά η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για να συνδεθεί με το τηλέφωνό σας. Επιπλέον έχουμε όλες αυτές τις πρόσθετες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που κάνουν τη μαγική δουλειά. Ο πυρήνας αυτής της τεχνολογίας είναι η οθόνη και η επικοινωνία κοντινού πεδίου» εξήγησε η Ρέκα Κόβακς.

Το συγκεκριμένο βραχιόλι καταργεί δηλαδή τα όρια ανάμεσα στα ηλεκτρονικά γκάτζετ και τα κοσμήματα, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του. Κοστίζει περίπου 300 Ευρώ.

Τελικά έτσι όπως το πάνε, θα σκοτώσουν πρώτα όλους εκείνους τους ‘έξυπνους’ που αρνούνται να ακούσουν για τις συνέπειες όλων αυτών των “έξυπνων” τεχνολογιών και θα τους μείνουν οι… ‘χαζοί’ πλην όμως αφυπνισμένοι.

Αυτή είναι η “βιώσιμη ανάπτυξη”

Όταν αναφέρονται στη βιώσιμη ανάπτυξη των καινοτόμων ιδεών, κάτι τέτοιες ανοησίες εννοούν και αυτές επιδοτούν και προμοτάρουν.

Ο Klaus Schwab, ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, σε πρόσφατο άρθρο του λέει τι σημαίνει πλέον η λέξη “ανάπτυξη”. Καμία σχέση με όσα ξέραμε και όσα περιμένει ο κόσμος όταν του τάζουν ότι αν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις, ΄σώπα κι όπου να ‘ναι, θα σημάνει η ανάπτυξη’.

Οι καινοτόμες αυτές ιδέες είναι στην πλειοψηφία τους παντελώς άχρηστες για την καθημερινή επιβίωση, πολλές δε, ξεπερνούν και τα όρια ασφάλειας υγείας αλλά και ιδιωτικότητας. Το “βιώσιμο”, λέξη δανεισμένη από την Ατζέντα 21, σημαίνει μείωση πληθυσμού για να γίνει ο πλανήτης βιώσιμος. Και στο πίσω μέρος της μετάφρασης, “βιώσιμος πλανήτης” είναι αυτός που έχει τόσα εκατομμύρια ανθρώπων, όσα επιθυμεί και αντέχει η παγκόσμια ελίτ για να ελέγχει με άνεση και χωρίς το άγχος μια μέρα να ξεσηκωθούν εναντίων της.

Ευτυχώς οι φτωχοί γλυτώνουν από μια τέτοια ανοησία. Στόχος τα μεσαία νεόπλουτα στρώματα…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη