Επέρχεται Κοινωνικός και Οικονομικός Αρμαγεδδών

Ε

Είναι αξιοθαύμαστος ο ταχυδακτυλουργικός τρόπος με τον οποίο λειτουργούν, αλλά ακόμα πιο αξιοθαύμαστο είναι το πως ο κόσμος δεν το έχει πάρει ακόμα χαμπάρι.

Από τη μια η προπαγάνδα και η πλύση εγκεφάλου, από την άλλη τα αληθινά στοιχεία που αντιφάσκουν και όμως… η προσοχή του κόσμου κολλάει στην προπαγάνδα. Όχι μόνο την καταπίνει αμάσητη, αλλά την οικειοποιείται και την κάνει σημαία: Ο πλανήτης κινδυνεύει από τον υπερπληθυσμό!

Η Moody’s μελετά και ανακοινώνει : «Τα γηρατειά θα μειώσουν την οικονομική ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο τις επόμενες δύο δεκαετίες». Τι σημαίνει αυτό τόσο για τις δυο επόμενες δεκαετίες, όσο για μετά; Με πολύ απλά λόγια… Έρχεται Κοινωνικός και Οικονομικός Αρμαγεδδών!

«Ο κόσμος θα δει ένα άνευ προηγούμενου υψηλό ποσοστό ηλικιωμένων από το 2050 – και οι περισσότερες χώρες είναι απροετοίμαστες να τους φροντίσουν», αναφέρει η έκθεση της Moody’s. Αλλά δεν είναι η μόνη. Το δημογραφικό, είναι στην κορυφή των συζητήσεων της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Φαίνεται να τους απασχολεί, να τους ανησυχεί τονίζοντας ότι τα κράτη δεν είναι έτοιμα σι’ αυτό που πρόκειται να συμβεί. Στην πραγματικότητα, είναι πανέτοιμα, γιατί απλά το προετοίμασαν. Η παγκόσμια οικονομική ελίτ θα έχει την ευτυχία να δει τον πλανήτη της να αδειάζει από πληθυσμό, χωρίς να έχει προκαλέσει τον γ’ Π.Π. και στο τέλος, θα αυτοβραβευτούν και με ένα Νόμπελ Ειρήνης.

Οι πληθυσμοί γερνάνε, λένε και πιο πολύ αφήνουν να εννοηθεί ότι κύρια φταίει το προσδόκιμο ζωής το οποίο έχει ανέβει και λιγότερο η υπογεννητικότητα. Όμως το προσδόκιμο που ανέβηκε μέσα στον προηγούμενο αιώνα, έχει και πάλι αρχίσει να κατεβαίνει, για τους πολλούς, για όλους αυτούς που δεν έχουν τις ανέσεις μιας πολυτελούς και ξέγνοιαστης ζωής ή σωστής φροντίδας. Ακόμα και στο δυτικό κόσμο. Αλλά από τη μια έχουμε μια ελίτ που φτάνει τα 100 να συμβάλει με τα χρόνια της στο μέσο όρο – κάτι ανάλογο γίνεται με τους μέσους όρους των μισθών. Ένα γκόλντεν μπόι μαζί με χαμηλόμισθους εργαζόμενους, βγάζουν μέσο όρο μισθοδοσίας.

1.

γηρατειά

Ο αριθμός των «υπερήλικων» κοινωνιών, με περισσότερο από το ένα πέμπτο του πληθυσμού τους άνω των 65 ετών θα αυξηθεί από 3 στις 13 μέχρι το 2020, λέει η έκθεση από τον οίκο Moody’s. Ο οίκος αξιολόγησης είπε ότι η αύξηση του αριθμού των ηλικιωμένων θα βλάψει την οικονομική ανάπτυξη. Ο ΟΟΣΑ προειδοποίησε επίσης τον Ιούλιο για τον οικονομικό αντίκτυπο.

2.

Η Γερμανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία ταιριάζουν στην κατηγορία των «υπερηλίκων” το 2014. Οι περισσότερες από τις άλλες χώρες που θα προστεθούν μέχρι το 2020 θα είναι από την Ευρώπη. Μέχρι το 2030, το Χονγκ Κονγκ, η Κορέα, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νέα Ζηλανδία θα είναι επίσης χώρες υπερηλίκων.

3.

Μέχρι το 2050, για πρώτη φορά, θα υπάρχουν περισσότερα άτομα άνω των 60 από ό, τι οι νέοι κάτω των 15 ετών – και οι περισσότερες χώρες δεν διαθέτουν τις υπηρεσίες και τις υποδομές για τη φροντίδα τους. Η Global Index AgeWatch που δημιουργήθηκε εν μέρει από τον ΟΗΕ κατατάσσει την ευημερία των ηλικιωμένων σε 91 χώρες.

4.

Σε γενικές γραμμές, οι πλουσιότερες χώρες κατατάσσονται σε υψηλότερη θέση στο δείκτη, αλλά μερικές αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις, όπως η Κίνα, έρχονται πιο μετά από φτωχότερες χώρες όπως ο Παναμάς. Η έκθεση διαπίστωσε ότι πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Ιορδανία και το Βιετνάμ, έχουν επίσης μερικούς από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ηλικιωμένους πληθυσμούς.

5.

Η Σουηδία πήρε την πρώτη θέση, λόγω του καθιερωμένου συνταξιοδοτικού συστήματος και την άριστη υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική στήριξη των ηλικιωμένων της. Η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Γερμανία και ο Καναδάς κατατάσσονται επίσης στην κορυφή του δείκτη. Οι ΗΠΑ τοποθετούνται στον αριθμό οκτώ. Το Αφγανιστάν κατατάσσεται στο χαμηλότερο επίπεδο.

6.

Ο δείκτης, μεταξύ άλλων παραγόντων, έλαβε υπόψη τη φιλικότητα κάθε χώρας προς τα γηρατειά, την υγειονομική περίθαλψη, τις ευκαιρίες απασχόλησης και του εισοδήματος.

7.

Ελλάδα κατατάσσεται στο δείκτη 58, το χαμηλότερο στη Νότια Ευρώπη. Όπως και με άλλες χώρες στην περιοχή, η Ελλάδα έχει ένα υψηλό ποσοστό των ηλικιωμένων, στο 24,7% του συνολικού πληθυσμού.

«Η γήρανση του πληθυσμού είναι μια δημογραφική επανάσταση που επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο παγκόσμιος πληθυσμός μας δεν θα είναι πλέον νέοι, χάρη στη μείωση της γονιμότητας, και καλύτερη υγεία», λένε οι ειδικοί.

Ένας Κοινωνικός και Οικονομικός Αρμαγεδδών
Ένας Κοινωνικός και Οικονομικός Αρμαγεδδών

Μια πραγματική επανάσταση, γιατί θα καταφέρει να μειώσει δραματικά ακόμα περισσότερο τον παγκόσμιο πληθυσμό χωρίς εμφανείς πολέμους και συγκρούσεις. Φέρτε, λοιπόν, λίγο την εικόνα στο μυαλό σας και δείτε που ακριβώς κολλάει η υποσχόμενη ανάπτυξη; Πουθενά! Είδαμε ότι η ανεργία καταρρέει τα ταμεία. Όταν κόβονται οι συντάξεις, η οικονομία παίρνει ακόμα μεγαλύτερη κατρακύλα αφού μειώνεται η αγοραστική ικανότητα αυτής της μερίδας της κοινωνίας που είναι οι συνταξιούχοι. Κι όσο μειώνεται τόσο βαθαίνει και η κρίση. Ο παππούς και η γιαγιά μοιάζουν να είναι βαρίδια της οικονομίας, αλλά στην ουσία είναι αιμοδότες. ΑΝ φυσικά έχουν στα χέρια τους να ξοδέψουν τους κόπους μιας ζωής, κάτι που η απληστία της παγκόσμιας ελίτ φροντίζει να κλέψει.

Δεν είναι έτοιμες οι χώρες να αντιμετωπίσουν αυτή την “επανάσταση” και τους λείπουν και πολλά στοιχεία. Όμως δεν τους λείπει το θράσος και η υποκρισία! Όχι τα έχουν και περισσεύουν μάλιστα. Γιατί βγαίνουν με πλαστά νούμερα για τον δήθεν υπάρχοντα πληθυσμό των 7δις και κάνουν και προβλέψεις για το μέλλον, με ακρίβεια κιόλας, πόσο θα αυξηθεί μέχρι το ’20, το ’30, το ’50!!!

Όμως η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη και μιλάει από μόνη της: Υπάρχει μείωση της γονιμότητας, από διάφορες αιτίες -διατροφή, τρόπος ζωής, κρίση, ολοένα αυξανόμενη στειρότητα κλπ- κι όταν οι άνεργοι νέοι δεν θα μπορούν να ταΐσουν τους εαυτούς τους και τα ταμεία των γερόντων θα είναι αδειανά, η παγκόσμια ελίτ μέσα από τα τείχη της, τα βραδάκια θα πίνει σαμπάνια και θα τρώει οργανική τροφή ακούγοντας Βάγκνερ, γιατί η ενημέρωση του πρωινού καφέ ήταν αυτό που σχεδίαζαν με ακρίβεια: Ένας κοινωνικός Αρμαγεδδών όπου η εγκληματικότητα, η πείνα, η αυτοκτονία και η ευθανασία, θα έχουν αντικαταστήσει όλες τις σφαίρες και βόμβες κάθε προηγούμενου Παγκόσμιου Πολέμου!!!

Ένας κοινωνικός Αρμαγεδδών όπου η εγκληματικότητα, η πείνα, η αυτοκτονία και η ευθανασία, θα έχουν αντικαταστήσει όλες τις σφαίρες και βόμβες κάθε προηγούμενου Παγκόσμιου Πολέμου!!!

 

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ξαναθυμίσω το άρθρο σχετικά με την τηλεοπτική σειρά “φαντασίας” UTOPIA. Η πλοκή αφορά στην προσπάθεια της ελίτ να μειώσει τον παγκόσμιο πληθυσμό μέσω ενός εμβολίου, καθιστώντας τον στείρο κατά το 80%. Ποιες θα είναι οι συνέπειες σε έναν πληθυσμό χωρίς νέους παρά μόνο με γέρους. Το μόνο που έχω να πω…. Γεννάτε γιατί χανόμαστε!!!!
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε πριν μερικούς μήνες στο παλιό μας ιστολόγιο και το αναδημοσιεύουμε κατόπιν της ακόλουθης είδησης:
 

Phoenix Capital: Έτοιμη να εκραγεί η παγκόσμια οικονομία – Έρχεται ο β’ γύρος της κρίσης

Aπό την Κίνα οι νέοι κίνδυνοι…

Η παγκόσμια οικονομία είναι έτοιμη να εκραγεί καθώς τα οικονομικά μεγέθη καταδεικνύουν… επιστροφή στο 2008!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει για ακόμη μία φορά η Phoenix Capital, η οποία αποτιμώντας τα μακροοικονομικά μεγέθη των μεγάλων «παιχτών», αποφαίνεται πως η οικονομία τείνει προς έκρηξη.

Ένα εκ των αποδεικτικών στοιχείων συνιστά η καταβαράθρωση της… σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στην Κίνα.
Άλλωστε, όπως εξηγεί χαρακτηριστικά η Phoenix Capital, ο κάτωθεν πίνακας αποδεικνύει την κατάρρευση της κινεζικής οικονομίας, λόγω της συρρίκνωσης των εξαγωγών.

Μάλιστα, ο νούμερο 1 «πελάτης» της Κίνας είναι οι ΗΠΑ, οι εισαγωγές των οποίων βρίσκονται σε επίπεδα του 2008, ήτοι στην εποχή της Lehman Brothers.

Εάν υπάρξει, τονίζει η Phoenix Capital, κατάρρευση του παγκόσμιου εμπορίου, τότε η οικονομία θα συμπαρασυρθεί προς τα κάτω.
Ήδη, ο δείκτης Baltic Dry έχει συρρικνωθεί κατά 80% τους τελευταίους 18 μήνες.

«Έρχεται ο δεύτερος γύρος της οικονομικής κρίσης» καταλήγει απαισιόδοξα η Phoenix Capital.

πηγή: bankingnews.gr

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη