Πόσα έντομα κυκλοφορούν στα 33.000 πόδια;

Π

«H NASA θέλει να κάνει τα αεροπλάνα… αντικολλητικά» και δοκιμάζει μια επίστρωση που εμποδίζει τα λιωμένα έντομα να μένουν κολλημένα στο αεροσκάφος

Ακόμα και η μικρότερη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος και τους ρύπους των πτήσεων. Η NASA ελπίζει τώρα να αυξήσει την αποδοτικότητα των αεροπλάνων με μια επίστρωση που εμποδίζει τα λιωμένα έντομα να μένουν κολλημένα στο αεροσκάφος.

Όταν κολλήσουν σε αεροδυναμικά ευαίσθητες επιφάνειες όπως η μπροστινή πλευρά των φτερών, τα υπολείμματα των εντόμων διαταράσσουν τη ροή του αέρα και αυξάνουν την αεροδυναμική αντίσταση – λένε.

Σύμφωνα με τη NASA, η αύξηση της κατανάλωσης καυσίμων λόγω των κολλημένων εντόμων μπορεί να φτάσει το 6%. Σε μια προσπάθεια να κάνει τα αεροσκάφη πιο αντικολλητικά, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία συνεργάζεται με τη Boeing για τις δοκιμές της πρωτότυπης ιδέας.

Όπως αναφέρει το The Verge, πέντε διαφορετικές αντικολλητικές επιστρώσεις δοκιμάζονται σε ένα αεροπλάνο 757 ecoDemostrator, το οποίο θα πραγματοποιήσει συνολικά 15 δοκιμαστικές πτήσεις από αεροδρόμιο στο Σρέβεπορτ της Λουιζιάνα, στο οποίο τα έντομα αφθονούν.

Οι ερευνητές της NASA και της Boeing, λένε, θα εξετάσουν πόσο λιγότερα έντομα μένουν κολλημένα στην επιφάνεια, καθώς και την αντοχή των πειραματικών επιστρώσεων σε πραγματικές συνθήκες.

Απορίες:

  1. Οι 5 ολόκληρες στρώσεις πόσο θα ζυγίσουν
  2. Πόσα -στο καλό- έντομα κυκλοφορούν στα 33.000 πόδια – το ύψος κατά μέσο όρο που πετούν τα αεροπλάνα;
  3. Μήπως μας δουλεύετε; Μήπως κάτι άλλο θέλουν οι NASA και η Boeing να δοκιμάσουν; Κάτι που να έχει σχέση με έντομα, αλλά όχι ακριβώς έντομα, με ανθρώπους που τους περνούν για έντομα;;;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη